martes, 8 de abril de 2014

Aftensmad, hvad skal jeg finde på?

Aftensmad er ofte en stor udfordring for vores familie (ikke med desserter, vi elsker alle med chokolade, kager, kiks, chokolademousse ...). Jeg syntes altid at vi fik det samme og at det var ved at blive trivielt.Vi besluttede i et stykke tid at lave en madplan vi skulle følge, men det gik ofte op i røg, for så var der jo lige tilbud på noget andet. For at finde en løsning på vores dilemma, sætter vi os nu ned og skrive en ønskeliste i fælleskab, så vi altid har noget at vælge imellem. Ønskelisten kan jeg bruge de aftener hvor jeg ellers ikke kan finde på noget andet. Ungerne bruger tit forskellige opskrifter som inspiration. For det meste finder de nogle anderledes salater og evt. et par varme retter de har lyst til at prøve. Så når vi når dagens slutning, har vi ofte en liste med 20-29 muligheder.

Listen bliver hængt i køkkenet, og så har alle en chance for at få nogle af de ting de har lyst til. Opskrifterne får så et flueben når vi har afprøvet dem, så vi kan se at de er brugt. For os har det været en ideel løsning på et ellers meget irriterende problem, og nu er det lettere at få ungerne til at smage på noget nyt, da det jo ofte er dem selv der har foreslået de forskellige ting. Vores aftale har gået på, at vi ca. en gang om måneden sætter os ned hele familien og taler om hvad de forskellige har af ideer, så laver vi en liste med de retter der bliver nævnt. Når vi ind i mellem har svært ved at finde på noget at spise, kan vi bruge vores liste, så er det nemt at vælge en ret. De små benytter ofte diverse opskrifter som inspiration.

Vi samarbejder alle om at finde på forskellige retter som ser spændende ud.  Til sidst har vi mange opskrifter vi kan bruge. Listen bliver hængt i køkkenet, og så får alle en mulighed for at få nogle af de retter de har lyst til. Når vi har brugt en opskrift, får den en lille stjerne og eventuelt et par stikord, så de små kan se at vi har anvendt deres forslag. Det er nu lettere at få børnene til at afprøve noget nyt, derfor er vi overbevist om at dette er løsningen for vores familie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario